NERO

theater.html
studio BBHstudio_BBH.html
3D3D.html
cvcv.html
perspers.html
cont@ctmailto:stijnvdloo@yahoo.com?subject=cont@ct

Nero

muzikale theatermonoloog

Regie: Maarten Mourik

premiere: 15 januari 2004, HoofddorpVideo

Foto’s

Pers

NERO


“Rome, stinkstad. Geen hap lucht of je bent ziek, geen slok water of je hebt de pest. Vooral ‘s nachts. Dan dampt die stad in haar eigen vuil. Het trekt uit haar poriën op, de stad ademt uit. Een ronkend varken. Hoe kun je je met het hogere bezig houden als het stinkt?”


Op het toneel (het dakterras van Nero's paleis uitkijkend over de stad in het

holst van de nacht) verschijnt een figuur in zijn nachtgewaad en begint te zingen, met een vreemde maar prachtige hoge stem. Een engel? Verre van dat.

Het is keizer Nero en hij kan niet slapen. 'Waarom is mijn bad niet gevuld?

Ezelinnenmelk, verdomme. Van jonge ezelinnen!'


Nero is een muzikale eenacter waarin keizer Nero verschijnt na een ‘feestavond’. waarin hij heeft afgerekend met diegenen die hem wilden verraden en die hem tegelijk het meest dierbaar waren.


In de eenacter gaat het om macht versus liefde, de methode om macht te behouden en de onmogelijkheid om liefde te winnen.


Stijn van der Loo schreef tekst en (een gedeelte van de) muziek en speelt en zingt in deze voorstelling als Nero. Premiere jan 2004

regie: Maarten Mourik.Tekst/muziek/uitvoering: Stijn van der Loo - Techniek/sampling: Niek Beemsterboer

Toetsen/muziek/sampling: Joris Holtackers - Regie: Maarten Mourik - Licht/geluid: A-Light, Amsterdam - Video en sampling: Studio BBH, A’dam. Productie: Sticht. Boomboomheart & www.vanEngelenburgTheater.nl Grafisch ontwerp: www.visionart.nl

Ready for Love

fragment uit: Nero (DVD, 2006)

Van Nero is een dvd gemaakt met een studio-enscenering van de voorstelling én alle voor de voorstelling geschreven muziek.


De dvd “Nero” is te bestellen


Recensie in Witte Weekblad

Four arms, two necks, one wreathing

fragment uit: Nero (DVD, 2006)

Ken je mij?

fragment uit: Nero (DVD, 2006)

VIDEOFRAGMENTEN